Facebook

Részvételi feltételek

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Európai Mobilitás Hét programjaiban  bármelyik települési önkormányzat  (város, község vagy fővárosi kerület) részt vehet.  Amennyiben az adott önkormányzat olyan rendezvényt vagy programot szervez, amelyik az EMH kereteiben belül bemutatott fenntartható mobilitással kapcsolatos, el fogják fogadni a(z) (online) regisztrációját.

A KARTA ALÁÍRÁSA

A EMH Kartáját aláírva a (fő)polgármester azt tanúsítja, hogy az általa vezetett település  erőfeszítéseket tesz a fenntartható mobilitás támogatására és népszerűsítésére. Aláíráskor a következő lehetőségek közül lehet választani:

- Egyhetes program szervezése az év fókusztémájával (2023. évben a "Takarékoskodj az energiával!"  szlogennel) összhangban.

- Legalább egy új állandó jellegű intézkedés meghozatala, amely hozzájárul az egyén autóhasználatról a környezetbarát közlekedési módokra történő átállásra.

> Ahol lehetséges, ezen intézkedések közül legalább egy biztosítja a közforgalmú területen a gyalogos, a kerékpáros vagy a közösségi közlekedés térnyerését (pl. útlezárás, járdaszélesítés, új kerékpár- vagy autóbusz-sáv kialakítása, új forgalomcsökkentő intézkedés, sebességcsökkentő korlátozás stb.)


- Autómentes Nap szervezése: egy vagy több olyan terület lezárása az autóforgalom elől, amelyen aznap csak gyalogosan, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel lehet közlekedni legalább egy teljes nap erejéig, azaz a normál munkaidő előtt 1 órával induljon, és a munkaidő után 1 órával fejeződjön be.

>  Lehetőség szerint az AMN-t szeptember 22-ére szervezze az önkormányzat.

Azon önkormányzatok, amelyek mindhárom feltételnek megfelelnek, a program aranyfokozatú résztvevői lesznek, és pályázhatnak az EMH-díjra is (lásd a kézikönyv „Az EMH-díj” c. fejezetét).

Az aláírt Kartát a Nemzeti Koordinációhoz kell eljuttatni a következő címre elektronikusan: jRAsG4wYmZZW1oQGVrbS5nb3YuaHU=

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

Az EMH-re történő hivatalos regisztrációhoz elegendő egy online regisztrációs űrlapot kitölteni az http://registration.mobilityweek.eu/index.php?&lang=hu weboldalon, így európaiak és az Európán kívül élők milliói is láthatják, hogy az adott település részt vesz a programban. A jelentkezési lap nemzeti nyelven is elérhető és kitölthető. A nemzetközi weboldalt és a regisztrációt a Nemzetközi Weboldal fülön érheti el. 

A helyi önkormányzatoknak szóló regisztrációs űrlap kitöltése során a következő adatokat kell megadni:

- Az önkormányzaton belül az EMH-ért felelős vezető és a médiakapcsolatokért felelős munkatárs neve, beosztása és elérhetőségei.
- Az EMH-re szervezett, a témához kapcsolódó akciók/ rendezvények, és az azokhoz csatlakozó programok.
- A tárgyévben hozott állandó intézkedések listája.
- Információk a magántulajdonú autók elől elzárt zóná(k)ról.

Az online regisztrációt követően a nemzeti koordinátor hitelesíti a beadványt. Jóváhagyás után pedig automatikus e-mailes visszaigazolást kap a jelentkező. A város programjai csak ezután láthatóak online a „Résztvevő városok” részben. A partnerfelülethez történő hozzáféréshez szükséges információk a visszaigazoló e-mailben olvashatóak majd. A partnerfelületen az önkormányzat naprakésszé teheti az általa megadott információkat (pld. változtathat a programon).

A csatlakozáshoz szükséges Karta letölthető a Letöltések menüpontban a Karta 2023 címen.