Facebook

Díjkiosztó ünnepség és műhelymunkák: kampányszervezők találkoztak Brüsszelben

Az Európai Mobilitási Hét (EMH) szervezőit 2012. március 5-én és 6-án Brüsszel látta vendégül. A kétnapos program során a résztvevők szakmai előadásokon, és a tavalyi rendezvények tanulságait összegző, a tapasztalatcserét elősegítő workshopokon vehettek részt.

Az Európai Mobilitási Hét (EMH) szervezőit 2012. március 5-én és 6-án Brüsszel látta vendégül. A kétnapos program során a résztvevők szakmai előadásokon, és a tavalyi rendezvények tanulságait összegző, a tapasztalatcserét elősegítő workshopokon vehettek részt. Az évente márciusban tartandó képzés nagyban segíti a nemzeti koordinátorok és helyi szervezők felkészülését a szeptemberi kampányra.

A rendezvény első napját a 2011. évi kampányból levonható tanulságoknak szentelték, különös tekintettel az egy-egy ország képviselője által tartott interaktív workshopokra, amelyek a tavalyi kampány legjobb gyakorlatait, példamutató kezdeményezéseit helyezték előtérbe, de felvetettek olyan kérdéseket is, hogyan fokozhatóak a helyi sikerek és javíthatóak az eredmények. Szó esett a 2012-ben központi szerepet játszó fenntartható városi közlekedési tervekről is, amelyről a közösségi terek fejlesztésének nemzetközi szakértője, Lars Gemzoe osztotta meg tapasztalatait a közönséggel.

A konferencia második napján a kampányban közreműködő szervezők kommunikációs képzésen vehettek részt, amelyen a médiaérdeklődés felkeltéséhez kaptak hasznos tanácsokat, de az interjúkészítés és sajtóközlemények összeállításának rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek.