Facebook

A KAMPÁNYRÓL

 

Idén szeptember 16. és 22. között húszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett. 2020-ban  a COVID-19  világjárvány miatt elrendelt  biztonsági  korlátozások nem kedveztek a Mbilitási Hét prograjainak, csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a  kampányhoz.

 

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

 

Az idei év mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében."

Az önkormányzatok részvételi szándékukat a Mobilitási Hét nemzetközi weboldalán  regisztrálhatják és a polgármester által aláírt Kartát az elmúlt évek gyakorlata szerint az RuDv8Z3kMMM3ZZW1oQGl0bS5nb3YuaHU= e-mail címre elektronikusan tudják beküldeni a nemzeti koordináció részére. 

A rendezvénysorozat hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat:  www.facebook.com/EMH.AMN

Instagram oldalunk:  @emh_hungary