Facebook

A KAMPÁNYRÓL

Idén szeptember 16. és 22. között tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2018-ban is több mint 260 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

Az Európai Mobilitási Hét kampány hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: „Sétálj velünk!”. Témája: gyaloglás, nem motorizált  közlekedés

Európai Mobilitás Hét programjaiban  bármelyik települési önkormányzat  (város, község vagy fővárosi kerület) részt vehet.  Az EMH Kartáját (amely letölthető az emh.kormany.hu oldalról), aláírva a polgármester azt tanúsítja, hogy az általa vezetett település  erőfeszítéseket tesz a fenntartható mobilitás támogatására és népszerűsítésére.

Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat:  www.facebook.com/EMH.AMN

Instagram oldalunk:  @emh_hungary