Facebook

A KAMPÁNYRÓL

 

Idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. 

 

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

 

Az idei, 2023. évi mottó: "Takarékoskodj az energiával!"

Az önkormányzatok részvételi szándékukat a Mobilitási Hét nemzetközi weboldalán  regisztrálhatják és a polgármester által aláírt Kartát az elmúlt évek gyakorlata szerint az MAZr2ZYZW1oQGVrbS5nb3YuaHU=  e-mail címre elektronikusan tudják beküldeni a nemzeti koordináció részére. 

A rendezvénysorozat hazai koordinátora az Építési és Közlekedési Minisztérium. Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat:  www.facebook.com/EMH.AMN

Instagram oldalunk:  @emh_hungary