Facebook

A KAMPÁNYRÓL

 

Idén szeptember 16. és 22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon. Bár  2020-ban  a COVID-19  világjárvány miatt elrendelt  biztonsági  korlátozások nem kedveztek a Mbilitási Hét prograjainak, ekkor csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a  kampányhoz, tavaly már 238 hivatalosan regisztrált település szervezett rendezvényeket.

 

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

 

Az idei év mottója: "Hangold össze"

Az önkormányzatok részvételi szándékukat a Mobilitási Hét nemzetközi weboldalán  regisztrálhatják és a polgármester által aláírt Kartát az elmúlt évek gyakorlata szerint az BIzOhYLdHZbeRNFfb6xVlRDmZW1oQHRpbS5nb3YuaHU=  e-mail címre elektronikusan tudják beküldeni a nemzeti koordináció részére. 

A rendezvénysorozat hazai koordinátora az Technológiai és Ipari Minisztérium. Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat:  www.facebook.com/EMH.AMN

Instagram oldalunk:  @emh_hungary