Facebook

Fotók 2012

„Mozdulj a jó irányba!” - Mobilitási Hét rajz- fotó- és családi kreatív pályázat díjátadó ünnepség

„Mozdulj a jó irányba!” - Mobilitási Hét rajz- fotó- és családi kreatív pályázat díjátadó ünnepség

2012. szeptember 20-án, a városligeti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban került sor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat eredményhirdetésére és díjátadójára, amelynek idei jelszava: „Mozdulj a jó irányba!”

Tovább

Autómentes Nappal zárult az Európai Mobilitási Hét!

Autómentes Nappal zárult az Európai Mobilitási Hét!

Minden eddiginél több, 109 hazai település csatlakozott az idei Európai Mobilitási Héthez, amellyel Magyarország a harmadik legaktívabb ország volt Spanyolország és Ausztria után. A szeptember 16-22. között megrendezett egy hetes kampány során a fővárosban és országszerte a környezettudatos és biztonságos közlekedést népszerűsítő programokat szerveztek, amellyel a gépkocsin kívüli egyéb, környezetbarát közlekedési formák használatára hívták fel a lakosság figyelmét.
A kampány záróeseménye a szeptember 22-ei Autómentes Nap volt. A forgalom elől elzárt Andrássy úton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is saját pavilonnal jelent meg, ahol színes programokkal várták a közönséget. Az érdeklődők többek között elsősegély-oktatáson vehettek részt, KRESZ-tesztet tölthettek ki, kipróbálhatták a borulás- és biztonságiöv-szimulátort, ÖKO-kézműves foglalkozásokat látogathattak és több koncertet is meghallgathattak.
Fotó:Bartolf Ágnes (NFM)

Tovább