Facebook

Már 178 település csatlakozott az idei Európai Mobilitási Hét programjaihoz

Két hónap van hátra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinációjával 2017. szeptember 16-22. között megvalósuló országos közlekedési-környezetvédelmi programsorozatig. Mostanáig 178 önkormányzat csatlakozott a kampányhoz az Európai Mobilitási Hét Kartájának aláírásával.

Az Európai Mobilitási Hét fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A nemzetközi programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. Idei témája is a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.

 Az országos kampány programjaihoz szeptember 16-ig folyamatosan csatlakozhatnak az önkormányzatok a Karta aláírásával és a nemzetközi honlapon való regisztrálással. Bővebb információ a részvételi feltételekről: https://emh.kormany.hu/reszveteli-feltetelek.

 A minisztérium a szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként 70 millió forintos keretösszeggel segíti a hazai rendezvények megvalósítását. Az egyedi támogatás útján elnyerhető összeg hozzájárul a települések környezettudatos, helyes és biztonságos közlekedést népszerűsítő, szemléletformáló programjainak megszervezéséhez. A vissza nem térítendő támogatásra a 2017. július 12-i határidőig 175 önkormányzat nyújtott be kérelmet.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

 Budapest, 2017. július 22.