Facebook

Díjazták az Európai Mobilitási Hét legsikeresebb hazai településeit

A szeptember 16-22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét nagy népszerűségnek örvendett 2017-ben is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinációjával szervezett idei kampány lezárásaként a több mint 200 résztvevő önkormányzat közül választották ki azt a 36 települést, akik programjaikkal a legsikeresebben közvetítették az Európai Mobilitási Hét üzenetét.

 A legszínvonalasabb programokat lebonyolító településeket három kategóriában díjazták: kiemelkedő önkormányzat, legjobb szervező önkormányzat és legszorgosabb helyi szervező.

 Az önkormányzatok közül 169 Autómentes Napot is rendezett, azaz egy napra közforgalom elől lezártak egy-egy forgalmasabb utat, teret engedve a gyalogosoknak, bicikliseknek és megannyi színes programnak. A programsorozat nemzeti koordinátoraként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 70 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá 175 település programjaihoz, az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap megtartásához.

 Az Európai Mobilitási Héthez idén Európa-szerte 2500 önkormányzat csatlakozott. A kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányában 50 ország közül Magyarország –  Ausztria és Spanyolország mögött –  a harmadik helyen végzett.

 A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A programsorozat célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze.


Az eseményről készült képgaléria elérhető itt:

https://www.facebook.com/pg/EMH.AMN/photos/?tab=album&album_id=1765683186789441


 LEGJOBB SZERVEZŐ ÖNKORMÁNYZAT kategóriában díjazott:

Ajka

Baktalórántháza

Dévaványa

Dunaújváros Megyei Jogú Város

Eger Megyei Jogú Város

Hajdúböszörmény

Jászberény

Mosonmagyaróvár

Vásárosnamény

Vép 

LEGSZORGOSABB HELYI SZERVEZŐ kategóriában díjat nyert el:

 Darvas Tímea - Pusztaszabolcs

Jakab Júlia - Göd

Kazai Béla - Nyíregyháza

Németh Annamária - Rábapatona

Papp Kata - Budapest BKK 

KIEMELKEDŐ ÖNKORMÁNYZAT kategóriában elismerő oklevelet kapott:

Bordány

Celldömölk

Ebes

Edelény

Hajdúszoboszló

Kalocsa

Kecskemét Megyei jogú Város

Kiskunhalas

Mórahalom

Söjtör

Súr

Szamossályi

Szarvas

Székesfehérvár Megyei Jogú Város

Szombathely Megyei jogú Város

Tapolca

Tata

Tiszaújváros

Újfehértó

Véménd

Zalaszentgrót

Zirc